Achter de schermen van (B)right 2 Write.

Wat doet een professioneel schrijfster als hobby? Naast creatieve woordspelletjes door mijn breintje laten te kronkelen, houd ik er van cursussen te volgen door een chronische leergierigheid en ben ik gebeten door een sportmicrobe. Ik heb nog andere passies (wijn, porto, lezen, ontdekkingsreizen en vooral kinderen), maar deze twee zijn vaak het belangrijkste. Van één van de eerste zinnetjes die ik in het Latijn leerde; “mens sana in corpore sano” – een gezonde geest in een gezond lichaam, maak ik graag: “mens sana in corporate sano” – wat vrij vertaald mentale uitdagingen zijn voor een bedrijf in topconditie.

Na heel lang in een Engelstalige leefwereld in Bruxelles te hebben gewoon, kan ik zowel met het Frans als the international queen of the languages goochelen. “Aus, bei, mit, nach, seit, von, zu, gegenuber, immer mit….” hield voor mij nog een uitdaging in om mij een echte Belg te voelen in dit drietalige land en maakte het ook wat eenvoudiger om Duitse wijnboeren te entertainen. Ik volg dit nu al drie jaar bij CVO-Volt en zit in principe in het laatste jaar. De sfeer in de klas is altijd “gemutlich” geweest, dus wie weet vinden we voor onszelf nog wel een specialisatiejaar uit. Voor betoveren en veroveren mit Deutsch bestaan er andere specialisten, maar voor een vertaling van het Duits naar het Nederlands, voel ik mij ondertussen professioneel genoeg om uber-resultaten te kunnen leveren.

Naast de toren van Babel beklimmen, ga ik ook graag de uitdaging aan om over informaticaheuvels te galopperen. De semesters computercursussen die ik ondertussen gevolgd heb, zijn al niet meer te tellen. Van “toepassingen in the cloud” tot “geavanceerde computertechniek” en van “creatief I-pad” tot “videobewerking” en nog zo veel extra elektronische kennis van A tot Z. Ik houd ervan op de hoogte te zijn van de nieuwste informaticasnufjes en mijn hersenen zijn gulzigaards om kennis te verorberen, al is dit met een gastronomische verfijndheid door er een eigen creatieve twist aan te geven. De cursus waar ik het meeste plezier aan heb beleefd was Adobe Photoshop. Ik vind het nog steeds grappig om beelden te bewerken of nuttig om illustraties naar mijn hand te zetten. Klanten verrassen met een unieke presentatie durf ik ook te doen en dat extra cadeautje zorgt altijd voor tevredenheid die een glimlachje op mijn gezicht kan toveren.

Het actief houden van mijn brein, rijm ik graag met fysiek actief zijn. Zwemmen is altijd mijn grootste passie geweest. Mijn lichaam met kracht door het water laten glijden of gewichtloos omhuld worden door kabbelende golven die ik zelf maak; ik kon er lang niet genoeg van krijgen. Het zwembad zal altijd mijn eerste en grote liefde blijven, maar zoals dat in een lange relatie vaak gaat, loerden er na een tijdje andere geliefden om de hoek waaraan ik toch ook een beetje mijn hart verloor. Spinning verdrijft de spinnenwebben in mijn hoofd zodat alles niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk op wieltjes verloopt. Ook in fitnesslessen kan ik mijn ei kwijt. Ik doe vaak B.B.B., wat ik interpreteer als de Bright 2 Write Body Boost. Driewerf hoera voor mijn triatlon op superamateurniveau dus. Ik beweeg voor mijn plezier en gezondheid; niet om records in beweging te brengen. Mens sano in “corporate sano?” Ja, ik ben een gelukkige schrijfgeest met een gezonde dosis zelfrelativering. De cursussen die op mijn lijf geschreven zijn, zijn waarschijnlijk: start 2 run, start 2 have fun en start 2 write.

I move! Ik breng iets in beweging met woorden. Ik ben de fitnessinstructeur die zorgt dat jouw woorden getraind worden in soepelheid.

Heb jij ook zin in een speelse twist om je bedrijf en lijf in beweging te brengen, dan heb ik tot slot nog wat suggesties voor, die er op zijn minst voor zullen zorgen dat je lachspieren vandaag getraind zullen worden.

Bergbeklimmen. Om mentaal bergen te verzetten en nieuwe hoogtepunten te bereiken.

Turnen.

Bokspringen. Je wordt weer een spring in het veld en geen zondebok meer.

Rekstok. Zodat alles een beetje rekbaarder wordt.

Trampoline. Je gaat weer een gat in de lucht springen.

Zwemmen. Zo voel je je als een vis in het water.

Voetbal. Je begrijpt er waarschijnlijk geen bal van, maar je slaagt er toch in om je doel te bereiken.

Zumba. Alle zorgen weg dansen op liedjes van levendigheid en Leven. Jij ontspringt de dans niet meer!

Bokwa. Dansen in nummerfiguren. Je bent nog lang niet uitgeteld en moet niet meer op je tellen letten. Jij haalt zelf de hoogste scores.

Gevechtsporten. Je leert hoe je moet blijven vechten. Je krijgt de zelfverdedigingstechnieken onder de knie en kan zeker opboksen tegen al die vooroordelen waar je mee wordt geconfronteerd.

Get into the groove and improve!

learn