Dit boek is geschreven (met uitgebreide research) voor NHA (afstandsonderwijs). Ik ben schaduwauteur en cursistenbegeleider. Wil je meer weten over sterke dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse whisky en Russische wodka? Word expert!

Wil je meer weten over sterke dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse whisky en Russische wodka? Met de cursus Sterke Drankenkennis word je een ware expert.

Achter iedere fles sterke drank gaat een interessant en verrassend verhaal schuil: een opmerkelijke smaaksensatie, een specifieke productiemethode, een bijzonder ingrediënt, een uniek productiegebied of een bijzonder stuk historie.

Een boeiende wereld

In de cursus Sterke Drankenkennis maak je kennis met de fascinerende wereld van sterke en gedistilleerde dranken. Deze opleiding is beslist een aanrader wanneer je in een drankenwinkel, bar of restaurant werkt. Maar ook als je zelf van een goed glas sterke drank houdt, beleef je veel plezier aan deze cursus.

Leren proeven

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van sterke drank en ben je geïnteresseerd in het productieproces? Wil je leren proeven en weten hoe je de basisgrondstoffen herkent? Dit en meer komt allemaal aan bod in deze compacte cursus.

Likeuren en cocktails

Je krijgt inzicht in de verschillende soorten sterke dranken en maakt kennis met de gedistilleerde dranken uit granen zoals whisky, of uit vruchten zoals cognac en calvados. Je ontdekt de dranken die uit planten worden gemaakt, bijvoorbeeld tequila, en leert over likeuren en cocktails.

In de cursus Sterke Drankenkennis is er ook aandacht voor de effecten van alcohol op de gezondheid, de Europese wetgeving en etikettering.

Goed op je cv

Met de kennis die je in de cursus vergaart, ontwikkel je je tot specialist op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Een mooie aanvulling op je cv als je in de horeca werkt of wilt werken.

Ben je niet beroepsmatig maar uit interesse geïnteresseerd in dit onderwerp? Ook dan is de cursus Sterke Drankenkennis een goede keuze.