Ik ken een man die met vreemde handelswaar langs de huizen gaat.

Hij zag er opmerkelijk netjes uit in zijn pak, maar wat het meeste opviel was zijn hogehoed; zo eentje als de magiërs hebben. Met kwieke tred wandelde hij van huis tot huis. Zodra de deur openging, bracht hij zijn magische formule: “Ik heb vandaag een heel speciale aanbieding!” Zijn klanten zagen vaak sterren fonkelen in zijn ogen. Hij toverde als w-ondernemer producten op maat uit zijn hoed. Het oude eenzame vrouwtje verkocht hij een hondje, een overspannen mama met krijsende baby een CD met rustgevende muziek. Aan een jubilerend koppel sleet hij feesthoedjes en hij regelde een fanfare. Hij bracht eigenlijk glimlachjes en ging daar jaren mee door als een soort goochelaar.

Op een gegeven moment leek zijn aanpak niet meer te werken. Deuren bleven dicht terwijl hij mensen binnen naar een computerscherm zag staren, schijnbaar hun eigen spreuken formulerend. Toen wist hij dat het tijd was te veranderen van strategie. Een webshop beginnen bleek de oplossing: www.bighatiswatchingoveryou.world.  Nu komt hij weer wel overal binnen als onlinetherapeut met persoonlijk advies. Hij heeft uitstekende connecties met google en ziet nu zelf sterren als waardering.

Van goochelen naar google: als je je aanpast aan vreemde tijden vind je altijd wel een “smiley.”

Leona Geudenstoverhoed