Op de honderdste dag van het jaar, zal ik optimistisch van de veronderstelling uitgaan dat er nu eens niets in het 100 loopt, zodat ik 101 creaties kan bedenken voor 1001 succesverhalen van meer dan 1 nacht en zeker geen 0 op het rekwest krijg. Laat ik hopen dat deze blog vandaag op nummer 1 staat van jou als lezer en dat we op 1 lijn zitten en dus een bisnummer met dubbel enthousiasme onthaald zal worden. Driewerf hoera. Dit moet gevierd worden, omdat ik er na veel vijven en zessen, toch in geslaagd ben om uiteindelijk in de zevende hemel te geraken. Ik had het aanvankelijk niet verwacht, maar bloggen creëert bij mij veel enthousiasme en genegenheid. Dit wordt dus uiteindelijk een tien om te zien, vanzelfsprekend want ik besef dat er door mijn persoonlijke schrijfstijl van mij toch geen dertien in een dozijn zijn.

De Romeinse letter voor het getal honderd is een C en laat dat nu de letter zijn van mijn kwartet spelletjes met het ABC van A tot Z; Creatie(f) – Connectie – Correctie – Communicatiereflectie. Als honderd de som is van de eerste negen priemgetallen (2+3+5+7+11+13+17+19+23) heb ik zeker een goed excuus om vandaag te claimen een primus te zijn.

Vandaag staat niet alleen de 100 in de kijker, maar is het ook broers en zussendag. Zelf heb ik die niet, maar ik heb mij vaak afgevraagd hoe een tweelingzus eruit zou zien, in de hoop een sparringpartner te vinden voor mijn speelse ideeën. In de spiegel kijken helpt mij uiteraard niet echt vooruit, maar ik denk wel dat ik een evenbeeld van mezelf heb gecreëerd door een copywritingbureau op te starten; alles wat daar in zit, is een reflectie van alle creatieve kronkels in mijn breintje. Mijn pen en ik – wij zijn “sisters in crime.” We zullen wel blauw bloed hebben als er inkt door onze aderen vloeit. We houden van aankleden (met woorden) en make-up (een basis laag van goede kwaliteit smeren, schitterende accenten leggen, de mooiste kenmerken in de verf zetten e afwerken met glanseffect). Samen schrijven we geschiedenis (en andere schoolvakken waarbij wij ons vooral graag uitleven in de speeltijd). Hoe dan ook reden voor dubbele pret, die zeker op de honderdste dag nog een eeuwigheid mag duren. Om dat ivoren jubileum te vieren, zal ik maar een tandje bijsteken. Neen de 100 bellen is niet nodig. Ik ben een feestnummer en verkeer nog steeds in prima mentale conditie voor 101 vervolgverhalen.

feestnr