“I had a dream” – zo begon de legendarische speech van Martin Luther King. In de hippere sfeer zag John Lennon met zijn “Imagine” ook een wereld zonder problemen. In België is de wereld vandaag een stukje mooier omdat het complimentendag is en ik graag een moment neem om een component te vinden om iemand die competent is op de juiste manier in de bloemetjes te zetten. Een glimlach van de dag bij iemand anders, laat mij weten dat ik er toch wel kaas van heb gegeten – cheese!

Het is niet altijd gemakkelijk om correct te reageren. Velen hebben de neiging om complimenten te relativeren en zichzelf daardoor naar beneden te trekken, vandaar mijn pleidooi: het wordt tijd voor meer waarde op aarde. Laat het een moment evident zijn dat jij excellent bent en bedank gewoon.

Wereldverbeteraar zijn, dat is mijn missie. Met een knipoog naar mijn redactionele werk, verbeter ik letterlijk teksten op het vlak van grammatica en spelling. Stiekem hoop ik ook dat mijn woordspelletjes de wereld een beetje vrolijker maken.

Bij deze lanceer ik dan ook formeel mijn idee om “lichtpuntjes” uit te werken – light and bright; just a delight van (B)right 2 Write.

Als zelf uitgeroepen missionaris van de glimlach, wil ik niet alleen iets uitdragen, maar ik wil ook mijzelf uitdagen. Een 40 dagen blog challenge, waar ik vandaag aan begin, kan beide idealen rijmen. In combinatie met een 30 dagen facebook uitdaging, wordt (B)right 2 Write zich b-log-ischer wijze zichtbaar. Lezers zullen zo zeker weten welk vlees ze in de kuip hebben, al past dat misschien niet bij de nieuwe trend van 30 dagen zonder vlees. Och ja, na een rondje “tournée minerale” kan er wellicht wat extra water bij de wijn worden gedaan.

Laat ik met deze blog vooral voor een vrolijke noot zorgen.

“I can see clearly now” van Everlife wordt mijn lijflied van de dag. “It’s gonna be a bright (bright), bright (bright) sun-shiny day.” Met (B)right 2 Write natuurlijk als zonnetje in je mailbox.

Met “Bright” van Echosmith van het album “talking dreams” (yes, een referentie naar mijn beginzin) gaan dromen verder spreken. “I think the universe is on my side. Heaven and earth are finally aligned. Days are good and that’s the way it should be.”

Yes indeed, Monty Python, I always look at the bright (2 Write) side of life.

De wonderen en vooral de woorden zijn de wereld nog niet uit. Dit wordt vervolgd met blogs die eigenzinnig betoveren en veroveren met zin in zinnen.

Jij als lezer bent in deze blog een kernelement. Aanvaard een compliment: jij bent competent en hier een (w)aardig component.

Happy end.

lichtpuntje-4

lichtpuntjes-complimenten