Kun je het bevatten?

Bij de minste winterprik, vatten de mensen kou. Ze worden ook letterlijk “snotneuzen,” hoesten en proesten, trekken zure gezichten, hebben schrale wangen en pijnlijk rode oortjes. Zouden al die geleerde wetenschappers niet eens een pilletje, of desnoods DNA-manipulatie kunnen bedenken, waardoor de mensheid zou kunnen “warm vatten” bij zalig zomerweer. Ja, daar zou ik nog eens echt voor kunne warmlopen. Stel je voor dat onze neus een antenne wordt met de neushaartjes als voelsprietjes voor de juiste temperatuur, we stralen en zweten van voldoening, ons gelaat oplicht let aura’s in de kleuren van de regenboog, met rode wangetjes als zonnepanelen, met flaporen als schotelantennes om de weldaad uit te stralen.

 

Zou de wetenschap nu echt geen vat kunnen hebben op dit soort dromen?

Dit soort fantasietjes kunnen toch niet getaxeerd worden met VAT?

Zo’n vat kan nooit te vol zijn, maar mag zeker overlopen.

 

Waarom niet onbezonnen je zinnen zetten op zon?

Met volle kracht vooruit!

Sun Power! Fun power!

Zonne-energie. Mens, dat bezorgt tonnen energie!

 

Dat zou “warm vatten” zijn. Vat je hem?

 

Warme groetjes!

zon-1