Schrijf! Challenge 5.

De kunst van het schrijven is jezelf uitvinden als schrijver.

Haar bureau lag vol met boeken, tijdschriften en vele beschreven bladen papier. Ze hield niet van chaos, maar dit was een verzameling van trofeeën die ze in de loop der weken bij elkaar had gesprokkeld. De romans waren haar inspiratiebron voor een project waar ze van droomde: haar eigen boek in de rekken van die bekende boekhandel, het standaardgegeven van Het Wereldje. De tijdschriften werden zorgvuldig uitgepluisd op zoek naar tips. De epistels leken krabbels, maar waren allemaal onderdeel van haar magische werk. Ze wou betoveren en veroveren met zin en zinnen. De formules met woorden die ze speels had bedacht waren onbekend, maar stonden te popelen om de wijde wereld in te trekken. Dit was haar paradijs. Na een aantal jaren gewerkt te hebben aan de lopende band van een fabriek, was ze blij dat ze haar droom had durven realiseren om schijfster te worden. Af en toe moest ze zakelijke teksten schrijven om wat brood op de plank te krijgen en typte ze geconcentreerd op de computer. Ze bespeelde dan het toetsenbord zoals een goed afgestemd instrument maar beet voortdurend op haar lippen omdat dergelijke saaie werkjes er nu eenmaal bij hoorden. Veel vaker kon ze met haar toverstaf zwaaien; een dikke blauwe balpen waarmee ze stevig kon doordrukken op het papier, zodat het net leek alsof ze een stempel wou zetten. Een “challenge” om te schrijven ging ze zeker niet uit de weg. Ze voelde soms aarzeling in haar vingers, maar al vlug maakte de concentratie zich van haar meester en liet ze de hersenkronkels op papier fonkelen als een vuurwerksterretje.

Kronkelen en fonkelen

Spetteren in de letteren

 

Spinnen verzinnen

Zinnen beminnen

Zinnen zetten op

een op en top

web van woorden

die bekoorden

en samen in koor

het hoogste lied zongen

en passie en plezier afdwongen,

maar dan wel ongedwongen

 

Dat rijmt met haar persoonlijkheid, dus die speelsheid wil ze nog niet kwijt.

 

Wil jij worden betoverd?

Hokus pokus,

Zij houdt haar focus

en gaat verder op ontdekkingsreis

ondanks en dankzij de letterlijke prijs

die ze moest betalen

om met letters

haar eigenwaarde

in haar zevende hemel te prijzen.

writing