Ik wil geen dichter zijn.

Ik wil dichter zijn,

bij woorden

met zinderende onzinnige zinspelingen

en dan krijg ik nog meer zin…

 

Het is niet echt een geheim:

het enige wat ik ken is sinterklaasrijm.

Ik ben nog nooit op verkenningsreis geweest

naar het dichtstbijzijnde land met dichte bossen vol gedichten,

of naar de verste vertellingen met verzen.

Een ontdekkingstocht naar een oerwoud vol onontgonnen gevoelens

of een speelland vol speelse ingenieus bedachte woordspelletjes

is voor mij onbekend en onbemind;

dus voor deze les wou ik dit even vertellen

en dit via een schijnbaar dichterlijke oplossing voorstellen…?!

Gedichtjes zijn voor mij niet vanz11sprekend aangezien ik er nooit vertrouwd mee ben geraakt. Op een korte cursus leerde ik ter 11der ure dit elfje schrijven. Ik vond het als initiatie z11s te gek, (en 11 is dan ook het gekkengetal). Ik bed11 mijz11 nog steeds niet onder poëzie, maar dez11de apathie als vroeger is er ook niet meer.

 Dolfijnblauw

Brede schouders

In het water

Ik voel mij vrij

Dol-fijn!

brief-scrabble